Wat we je voorschotelen | onze leveranciers #1

Over wat we je voorschotelen is goed nagedacht. We hebben een leuke selectie leveranciers bij elkaar verzameld, al zeggen we het zelf. In deze post stellen wij drie van onze fijne leveranciers aan je voor: Roze Bunker, Moyee koffie en ROA havermelk.

Roze Bunker

De Groene Afslag is zoals jullie weten een plek waar we duurzaamheid heel belangrijk vinden. De Roze Bunker Limonades worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten en bevatten geen kunstmatige toevoegingen, wat perfect past bij de groene filosofie van de Groene Afslag. Bovendien worden de limonades verpakt in recyclebare materialen, waardoor de ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt. Zo werkt de roze bunker met alles van het fruit zodat er zo min mogelijk weggegooid hoeft te worden. Bij de roze bunker wordt er alleen siroop gemaakt als het echt iets verbeterd in het voedselsysteem. Met het concept van water aanvubaar siroop maakt de roze bunker het ons allemaal een beetje makkelijker, een fles staat namelijk gelijk aan een heel krat frisdrank, dit scheelt weer een hoop gesjouw. (Roze Bunker, z.d.)

www.rozebunker.nl

 
 

 

Moyee koffie

Vroeg in de ochtend zijn er veel mensen die bij ons komen vergaderen wij willen al die vroege vogels een sterk en lekker kopje koffie aanbieden. Wij kiezen voor Moyee koffie vanwege hun sterke toewijding aan duurzaamheid en eerlijke handel. Moyee streeft ernaar om de koffie-industrie te veranderen door een eerlijke prijs te betalen aan koffieboeren in ontwikkelingslanden en tegelijkertijd streven ze naar een lagere CO2-voetafdruk door lokale productie. Moyee betaald de lokale koffieboeren in tegenstelling tot andere grote koffie bedrijven 50/50 dit doen ze door middel van de koffie te branden en verpakken in het land van herkomst. De Groene Afslag gelooft in het belang van het ondersteunen van bedrijven die positieve verandering in de wereld nastreven. Daarom is de keuze voor Moyee koffie een natuurlijke fit voor De Groene Afslag. (Moyee, z.d)

www.moyeecoffee.com

 
 

ROA havermelk

Een goed en lekker alternatief voor koemelk is voor ons heel belangrijk vandaar de keuze voor ROA-havermelk. Wij vinden ROA-havermelk zo lekker vanwege de focus op duurzaamheid en kwaliteit. ROA-havermelk wordt geproduceerd met biologische haver van lokale boerderijen, wat bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk en ondersteuning biedt aan de regionale landbouw. Bovendien is ROA-havermelk vrij van lactose, soja en toegevoegde suikers, waardoor het een gezond en veelzijdig alternatief is voor traditionele zuivelproducten. 

Ook leidt ROA-havermelk tot 80% minder uitstoot van broeikasgassen dan koemelk met maar 40% van de energie en 5% van de hoeveelheid water. (ROA | Real Oat Arts | Delicious Barista Oat Milk, z.d.)

www.realoatarts.com/nl