
Fermentatie maakt je eten en drinken nóg gezonder en bovendien smaakvoller. Kortom, een conserveringsmethode bij uitstek om te gebruiken, juist bij een (meer) plantaardig dieet.
In de basisworkshop leer je wat fermentatie nou precies is en wat dit qua gezondheid en smaak. Maar ook wat dit voor je kan betekenen in een plantbased dieet. Je leert allerlei basistechnieken, gaat er hands-on mee aan de slag én je gaat uitgebreid proeven van verschillende fermenten.
Na een inspirerende middag ga je naar huis met een heel regiment aan potten en/of flessen met zelfgemaakte fermentaties en starters om thuis oneindig mee door te fermenteren.
Nieuwsgierig naar wat je precies gaat maken? Je gaat aan de slag met verschillende groentefermentaties, je maakt een azijn, we starten een gefermenteerde frisdrank of smaakmaker en tot slot gaan we aan de slag met plantaardige zuivel.
Over Ferm
Vanuit Ferm deelt Margot met veel enthousiasme haar passie voor fermentatie door het delen van veel gestelde vragen& feiten over fermentatie, én het geven van fermentatieworkshops. Er is een continue vernieuwend aanbod van workshops op open inschrijving via de webshop beschikbaar, daarnaast zijn workshops op maat mogelijk. De workshops zijn altijd plantbased en seizoensgebonden.
Praktisch
Blijf je na afloop bij ons eten? Gezellig! Reserveer in ons restaurant, dan houden we een tafeltje voor je vrij.
Data: zondag 12 april
Tijd: 13:00 - 18:00 uur
Locatie: De Groene Afslag
Prijs: 109,95 (incl. BTW en alle benodigde potten, flessen en ingrediënten, starters, recepten en de proeverij, koffie / thee én een gefermenteerd drankje).
Je kunt bij deze workshop desgewenst ook nog een Fermentatiepot met waterslot met korting bestellen, je ontvangt deze dan tijdens de workshop .









