
Ben jij op zoek naar een gezond alternatief voor frisdrank? Of wil je je gasten een bijzonder non-alcoholisch drankje aan kunnen bieden, zonder te vervallen in een standaard frisdrank assortiment? Willen je kinderen niets liever dan frisdrank drinken terwijl jij dat liever anders ziet? Kom dan naar deze workshop!
Margot van Ferm laat je kennis maken met een breed palet aan gefermenteerde frisdranken, die naast dat ze boordevol probiotica zitten, je smaakpapillen prikkelen. Leer hoe je gemakkelijk met seizoen ingrediënten frisdrank kan brouwen, wat fermentatie is, wat dit zo gezond maakt en welke variaties er mogelijk zijn.
Je leert alle tips & tricks om veilig te kunnen fermenteren, je krijgt handige tools te zien en je gaat vol inspiratie weer naar huis.
We gaan uitgebreid aan de slag met verschillende fermentatie technieken; scobies, wilde vergisting, starters en schimmels. En natuurlijk ga je uitgebreid proeven van smaakvolle drankjes. Na de workshop zul je niets dan lof oogsten met je eigen gemaakte brouwsels, wil iedereen opeens boppen na een borrel bij jou thuis, en zullen je kinderen die ongezonde cola en fanta met liefde laten staan.
Bruis je van nieuwsgierigheid? Schrijf je dan snel in!
Over Ferm
Vanuit Ferm deelt Margot met veel enthousiasme haar passie voor fermentatie door het delen van veel gestelde vragen& feiten over fermentatie, én het geven van fermentatieworkshops. Er is een continue vernieuwend aanbod van workshops op open inschrijving via de webshop beschikbaar, daarnaast zijn workshops op maat mogelijk. De workshops zijn altijd plantbased en seizoensgebonden.
Praktisch
Blijf je na afloop bij ons eten? Gezellig! Reserveer in ons restaurant, dan houden we een tafeltje voor je vrij.
Data: zaterdag 13 juni
Tijd: 13:00 - 18:00 uur
Locatie: De Groene Afslag
Prijs: 109,95 (incl. BTW en alle benodigde potten, flessen, scobies, starters, ingrediënten, recepten, uitgebreide proeverij, koffie en / of thee).









